Industriespecifieke oplossingen
Windenergie
Windenergie

Windenergie

Windenergie is nog steeds sterk in opkomst in Nederland. Windmolens zijn molens die de bewegingsenergie van de lucht (wind) omzetten in rotatie-energie van de wieken. Deze energie wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. Op dit moment staan er in Nederland ruim 2000 windmolens die bij elkaar meer dan 5.000.000 MWh produceren.

GMT levert een scala aan producten voor windmolens. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan gearbox mountings, lagers voor generatoren en aggregaten en multi-layer springs. De gearbox mountings hebben als taak om krachten, zonder schokken, van de rotor op het machineframe over te brengen. De lagers compenseren voor toleranties die nodig zijn voor installatie en het stil en trillingvrij overbrengen van de krachten die spelen bij de generatoren en aggregaten. De multi-layer springs worden vooral gebruikt voor het opvangen van grote krachten.

Door onze kennis in te brengen leveren we onze bijdrage aan efficiënte en “stille” productie van windenergie. Een duurzame gedachte voor duurzame energie!

Windenergie is nog steeds sterk in opkomst in Nederland. Windmolens zijn molens die de bewegingsenergie van de lucht (wind) omzetten in rotatie-energie van de wieken. Deze energie wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. Op dit moment staan er in Nederland ruim 2000 windmolens die bij elkaar meer dan 5.000.000 MWh produceren. GMT levert een scala aan producten voor windmolens. Hierbij kan onder andere worden gedacht aan gearbox mountings, lagers voor generatoren en aggregaten en multi layer springs. De gearbox mountings hebben als taak om krachten, zonder schokken, van de rotor op het machineframe over te brengen. De lagers hebben als taak om te compenseren voor toleranties die nodig zijn voor installatie en het stil en trillingvrij overbrengen van de krachten die spelen bij de generatoren en aggregaten. De multi layer springs worden met name gebruikt voor het opvangen grote krachten. Door onze kennis in te brengen leveren zo onze bijdrage aan efficiënte en “stille” productie van windenergie.