Klantspecifieke oplossingen
Ontwikkeling nieuw soort trillingsdemper
Ontwikkeling nieuw soort trillingsdemper

Ontwikkeling nieuw soort trillingsdemper

Over MI Partners BV
MI Partners is een vooraanstaande en vooruitstrevende expert centrum binnen de mechatronica en houdt zich met name bezig met het ontwikkelen van high-tech mechatronische producten en systemen.

MI Partners BV kenmerkt zich door het inzetten van kleine hoogopgeleide teams om op projectbasis mechatronische uitdagingen aan te gaan en te tackelen. De klanten van MI Partners BV bevinden zich onder andere in onderzoekscentra, de semi conductor industrie en de medische industrie. Klanten die zich steevast bevinden op het randje van wat technisch mogelijk is.

 

De vraag vanuit de klant
Dr Ir Theo Ruijl van MI Partners BV heeft contact opgenomen met GMT Benelux BV voor het uitontwikkelen en produceren van een trillingsdemper die wordt gebruikt in de nieuwste generatie lithografiemachines. Voor GMT lag de grootste uitdaging in het ontwikkelen van een nieuwe rubbersamenstelling met de juiste eigenschappen.

 

De oplossing

Dr M Pickard, rubber technoloog van GMT Gummi-Metall-Technik GmbH, was de aangewezen persoon om deze uitdaging op te pakken. Na verschillende testen was GMT in staat om een rubber met de gewenste eigenschappen te produceren. Een vervolgstap was het produceren van de demper zodat de rubbergassen niet kunnen ontsnappen.

Om een lang verhaal kort te maken. De nieuwe trillingsdempers met een nieuwe rubbersamenstelling worden op dit moment geproduceerd in de vliegtuigonderdelen productiefaciliteit in Bühl, Duitsland. Dit garandeert een top kwaliteit product and productieproces. Elke batch wordt gecontroleerd op de kritische dynamische eigenschappen.


Toeleverancier of partner?
In high-tech en high-end projecten acteert GMT Benelux BV als een partner. Wij stellen ons op als een verlengstuk van de engineeringafdelingen van onze klanten. Wij zorgen dat we de toepassing en specificaties begrijpen. Wij zullen kennis delen en onze taken en verantwoordelijkheden nemen als partner binnen de supply chain.
 

Heeft u een vergelijkbaar trillingsprobleem? Neem dan contact met ons op.